Külföldi Esküvő

Nászút szervezés a Serendipityvel!

Nem szeretnétek nagy felhajtást? Inkább csak kettesben a tengerparton? Mondjuk egy álomba illő nászúttal egybekötve?! Semmi akadálya! Ebben is tudok nektek segíteni :)

Külföldi esküvőket természetesen utazási irodák keretein belül lehet szervezni. Viszont jól meg kell gondolni, hogy melyik utazási irodát választjuk. Manapság mást sem hallani a Tv-ben, rádióban vagy épp az internetet olvasva, hogy sorra csődölnek be az utazási irodák sajnos és nem egyszer maradnak kint utasok vagy ne adja isten el sem jutnak a kitűzött úti célra. Tehát nagyon nem mindegy, hogy az ember melyik utazási irodát választja, pláne ha az esküvőjéről illetve nászútjáról van szó.

Több éves kapcsolatban állok utazási irodákkal, melyek garantáltan gondoskodnak a felejthetetlen élmények megvalósításáról!:)

Egzotikus Esküvő – az óceánparton

Szóljon a nagy nap csak kettőtökről, fehér homok, türkizkék óceán, napfény, pálmafák. Halk zene, koccintás a naplementében, romantikus vacsora az óceánparton. Álmodjátok meg és valósítsuk meg együtt a nagy napot! Egzotikus esküvők Maldív-szigeteken, Seychelles-szigeteken, Mauritiuson, St.Lucián, Arubán, Bahamákon vagy Balin.

Egzotikus esküvő – Amerikában

Mondja ki a boldogító igent a „nagy almában”, New Yorkban a Central Parkban vagy a Rockefeller Center tetején, vagy látogasson el a „bűn városába” Las Vegasba és Elvis éneklése kíséretében fogadjanak örök hűséget. Választható helyszínek: Kápolna, Grand Canyon, Strip, Las Vegas tábla, Nelson szellemváros.

Külföldön tartható szimbolikus és hivatalos esküvő is. Szimbolikus esküvő az ahol a kint kapott házassági dokumentumot Magyarországon nem lehet honosítani.

Hivatalos esküvő az alábbi országokban tartható például: Bali, Mauritius, Seychelles-szigetek, Bahamák, Kuba, Dominika, St.Lucia
Szimbolikus esküvő (kint kapott házassági dokumentumot nem lehet hitelesíteni Magyarországon): például, Maldív-szigetek

Egyes külföldön kötött esküvők esetében Apostille pecsét /Diplomáciai felülhitelesítés/ szükséges a honosíttatáshoz.

Az esküvőhöz szükséges dokumentumok / abban az esetben kell csak beszerezni amennyiben hivatalos esküvőt szeretnénk/

  • 3 nyelvű születési anyakönyvi kivonat (francia, angol, magyar)
  • családi állapotot igazoló dokumentum
  • minden dokumentum hivatalos fordításban diplomáciai felülhitelesítéssel
  • korábbi válást igazoló dokumentum
  • útlevelek másolata

Hivatalos Fordítás: Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda

Felülhitelesítés: Külügyminisztérium

Az esküvő dátuma és a dokumentumok kikérésének dátuma között maximum 3 hónap engedélyezett. 3 hónapnál régebbi dokumentumokat nem fogad el a kinti anyakönyvvezető hivatal.
Fontos Információ: az útlevélnek a hazaút dátumától számított + 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.

Országonként eltérő papírokra lehet szükség, melyeket különböző nyelvű fordításban kérhetnek. Ezért minden esetben tájékozódni kell a lakóhely szerinti anyakönyvvezetőnél és a Külügyminisztériumnál is.
www.kulugyminiszterium.hu

Esküvő menete

A választott desztináción általában minimum 7 éjszaka kint tartózkodást szoktam javasolni, ennek oka, érkezést követően legkorábban a 3. napon van lehetőség a ceremónia megtartására.
A ceremónia időpontja nem eshet ünnepnapokra, hétvégére, amennyiben csak hétvége jó azt lekérésre és felár ellenében tudja a partner csak visszaigazolni.
Érkezést követő napon vagy másnapon vagy egy személyes találkozás a szállodában a kinti esküvő szervezővel, ekkor beszélik meg a kisebb részleteket, pl.: virág csokor színe, dekoráció, helyszín, fotózás menete, felár ellenében fodrász és smink. Az esküvő napját már tudni fogjuk foglalást követően legkésőbb a 3. napon, azt azonban, hogy kint a helyszínen ez pontosan hány órakor lesz az szintén csak a helyszínen fog kiderülni.

Ahány szálloda annyiféle esküvői csomag és szolgáltatás. Esküvő mellé általában kedvezményesen tudunk nászutas szobát foglalni, mely árban jóval kedvezőbb, mint a sima szoba és plusz aprósággal is kedveskednek.

Ruha, cipő

Menyasszonyok részére általában lágy esésű, könnyű, egyszerű esküvői ruhát (akár egyben ruha, akár két részes ruha) szoktam ajánlani, abroncsos megoldás nem igazán tengerpartra ajánlott. Vőlegény részére szintén vékony, kényelmes világos vagy kék színű hosszú vagy rövid nadrágot és inget javasolnék. Legyen a vőlegény és a menyasszony között egy kis egyforma kiegészítő, például: nyakkendő színe a menyasszony ruhájának/ szoknyájának övével megegyező. Cipő viselését nem javaslom. Homokban nem praktikus valamint a fényképeken sem mutat jól.

Smink és haj

Amennyiben kint felár ellenében kérjük ezt a szolgáltatást úgy is ajánlott figyelembe venni az időjárást. Párás és nagyon meleg van kint, így mind a sminkben mind a frizura választásnál személyes tapasztalatok alapján az egyszerűséget és a természetességet javasolnám.

Ára: Ebben az esetben az igények egyeztetése után az árszabás egyedi ajánlat alapján történik.

Ízelítő instagram oldalamról...

Keressetek fel bizalommal és segítek megvalósítani álmaitok esküvőjét!